Meteen naar de inhoud

Vergelijk Energieleveranciers

Stroom Energie Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst vaststellen. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u exact uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u precies de de kosten op jaarbasis terugvinden en de kosten per kWh licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken en overstappen kan acuut op deze website. Zodra wij je gegevens hebben bekomen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, mits dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je simpel aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Overstappen is geld besparen

Wist je dat switchen je een besparing kan opleveren van wel een paar honderd euro? Ben je sinds de openbreking van de energiemarkt nog nooit geswitcht van energieleverancier, dan zou je besparing zomaar op kunnen lopen tot € 350.

Welke energieleverancier het beste bij jou past, hangt af van jouw voorkeur. Hou je van zekerheid? Kies dan voor een energieovereenkomst met vaste tarieven, zodat je zeker bent dat je gedurende de geldigsheidsduur van je overeenkomst dezelfde prijs voor stroom en gas blijft betalen. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan voor een leverancier van groene energie. De optie is aan jou!

Welkomstkorting en

Veel energieleveranciers bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus in de regel aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een éénjarig contract gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk jaar opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstbonus ligt meestal tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Online de goedkoopste energiebedrijven vinden

Onze website heeft de meest goedkope energiemaatschappijen, acties, tarieven en aanbiedingen voor u in de energievergelijker verzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u de goedkoopste energiemaatschappij voor uw adres vinden. Met de energievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leveranciers gemakkelijk op een rij. Op die wijze kunt u de voordeligste energie vinden en kiezen. Natuurlijk zijn er altijd zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wij u graag meer.uitgaven aan energie bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie verschillen flink per energieleverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Lange tijd bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daardoor is het important om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de tarieven voor gas en licht per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u tevens letten op de vaste tarieven die de energiemaatschappijen in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen een mogelijkheid dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier zelfstandig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra onkosten kunnen flink in maandpremie uitmaken. Bekijk daarom zo goed als mogelijk wat de gemiddelde maandpremie per maand is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens per direct een overzicht in hoe duurzaam de gas- en stroomleverancier is! Bekijk het hier en maak acuut een energievergelijking.
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen in de regel een, drie of 5 jaar, al zijn er op het moment tevens contracten voor 2 of 4 jaar. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand op te zeggen!

Check tevens wat andere gebruikers over een energieleverancier vinden! Op hier kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij vergelijk energieleveranciers.