Meteen naar de inhoud

Independer Energie

energie vergelijken zakelijk

De energievergelijker berekent de laagste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het juiste overeenkomst vaststellen. De prijs voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u exact uw geschatte jaarkosten en prijzen per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar terugvinden en de prijs per kilowattuur stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan ogenblikkelijk op deze website. Zodra wij je gegevens hebben ontvangen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, als dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 2 weken wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je algemeen aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn immer actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen aanstonds of in spoorslags belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij verwerven van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij te allen tijde rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je contract overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Tevens ben je dan de eventuele welkomstbonus kwijt. Als je een deel van de welkomstkorting al bekomen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen 2 maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest voordelige energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energiemaatschappijen proberen online op energievergelijkers als goedkoopste energieleverancier in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energieaanbieders concurreren voornamelijk op prijs. De meeste consumenten kiezen namelijk de goedkoopste energieleverancier. De energiemaatschappij die als goedkoopste in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een besparende deal heeft gevonden kunt u deze eenvoudig via de tool aan gaan op de website van aanbieder van gas en/of stroom. Na het vinden van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per leverancier best veel verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. De kosten voor energie bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen ontzettend per leverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de maandprijs. Jarenlang bij dezelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het interessant om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via deze website vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 energiebedrijven.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kosten voor energie per leveranciers flink verschillen, daarentegen moet u tevens rekening houden met de vaste kosten die de energiebedrijven in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een contract bijvoorbeeld voordelig lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier uitgebreid de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieaanbieders kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  1. Energietarieven – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per m3. Het is ook interessant om te bekijken of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, daarom gebruiken bijna alle leverancier van gas en licht kortingsacties om nieuwe klanten te trekken. Profiteer van deze acties en scoor een zonder extra kosten tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen over het algemeen een, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment ook overeenkomsten voor 2 of vier kalenderjaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Check tevens wat overige consumenten over een energieleverancier vertellen! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij independer energie.