Meteen naar de inhoud

Goedkoopste Energietarieven

Stroom Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het beste contract aanbieden. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u exact uw verwachte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar terugvinden en de kosten per kWh licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan ogenblikkelijk op deze website. Zodra wij je gegevens hebben ontvangen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 2 weken wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je doorsnee aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en betaal je hierdoor honderden euro’s per jaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt besparen op jouw energiekosten? Zomaar klaar, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de goedkopere deals op basis van je verbruik en wensen.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het meest goedkope energiecontract altijd bovenaan te staan. Welk contract dit is, hangt af van jouw energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En allicht van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de meest goedkope energiedeal is.

Geld overhouden op de energierekening. Voor veel mensen omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe kalenderjaar. Energiebewust leven is nog nooit zo doorslaggevend geweest. Ernaast wordt het leven tevens telkens duurder, waardoor we dolgraag willen geld overhouden op de maandelijkse lasten. Dat is niet te allen tijde even gemakkelijk. Een nieuwe weg inslaan blijkt in de regel een enorme struikelblok voor de meeste mensen te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is meestal niet mogelijk. consumenten vervallen op de keper beschouwd in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je doorsnee energiebesparende aanwijzingen eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie uitsparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel makkelijk, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt ook geld besparen door over te stappen van energieleverancier. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per kalenderjaar besparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest goedkope energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energiemaatschappijen proberen online op energievergelijkers als meest voordelige energiemaatschappij in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energieaanbieders concurreren voornamelijk op prijs. De meeste klanten kiezen namelijk de goedkoopste energieleverancier. De energiemaatschappij die als meest voordelige in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een goede aanbieding heeft gevonden kunt u deze simpel via de tool aan gaan op de website van de desbetreffende leverancier. Na het vinden van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier van energie ontzettend verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s schelen. De kosten voor energie bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie veranderen ontzettend per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde energieleverancier blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het important om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via deze website vergelijkt u eenvoudig de kosten van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook letten op de vaste tarieven die de verzekeraars van gaslicht in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in de regel een mogelijkheid dat een contract zum beispiel goedkoper lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u via hier snel de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieleveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra kosten kunnen flink in premieprijs uitmaken. Controleer om die reden altijd wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een zicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak terstond een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen in de regel één, drie of 5 jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens aanbiedingen voor 2 of vier kalenderjaar. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Controleer ook wat andere klanten over een gas- en stroomleverancier denken! Op hier kunt u een beoordelingen lezen over uw energieleverancier. Zoals bij goedkoopste energietarieven.