Meteen naar de inhoud

Energiecontract Vergelijken

Gas En Stroom Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor licht en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst weergeven. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de kosten per kWh licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan onmiddellijk op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verwerven, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, als dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt te allen tijde veertien dagen wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je algemeen aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn immer actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen onmiddellijk of in ogenblikkelijk belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij bekomen van elke leverancier een betaling van gelijke hoogte na een overstap.

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele prijzen elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskosten als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van verscheidene invloeden op de energiemarkt. Zoals onder meer de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt hier alle energieprijzen vergelijken.

Wat ga ik geld overhouden bij de goedkoopste energieleverancier?

Welke energiemaatschappij de goedkoopste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke situatie af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstbonus heel hoog, maar bekijk dan wel even de geldigsheidsduur van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk kalenderjaar overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Overstappen via de energievergelijker

Via de energievergelijker kunt u probleemloos online overstappen. Onze energievergelijker wordt dagelijks gecontroleerd en bijgewerkt indien nodig. Tevens alle energie aanbiedingen worden gauw bijgewerkt als er een wijziging is geweest in de tarieven of de kortingsacties. Heeft u vragen over onze energievergelijker dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Onze energievergelijker staat onder toezicht van de ACM. Voor een zorgeloze overstap bent u op deze website op het juiste adres. Met onze energievergelijker vinden wij de voordeligste deal. Probeer de online energievergelijker eens uit en bereken uw voordeel. gas en licht bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen enorm per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij dezelfde gas- en stroomleverancier blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het belangrijk om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten voor gas en licht per energiebedrijven flink verschillen, ook moet u tevens letten op de vaste kosten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms een optie dat een contract bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u op onze website eenvoudig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra onkosten kunnen flink in maandprijs uitmaken. Controleer daarom zo vaak mogelijk wat de meridiane prijs voor de premie per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden voeren veel leverancier speciale acties om nieuwe klanten te trekken. Profiteer van deze acties en scoor een zonder kosten tablet, een lager tarief of een ander cadeautje!
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen normaal gesproken één, drie of 5 jaar, al zijn er op het moment ook aanbiedingen voor twee of 4 jaar. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Bekijk ook wat overige consumenten over een energieleverancier denken! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij energiecontract vergelijken.