Meteen naar de inhoud

Energie Vergelijken Zakelijk

energie zakelijk vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst weergeven. De premie voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u precies de de onkosten op jaarbasis terugvinden en de prijs per kilowattuur stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de goedkopere beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe aanbieder heb je twee weken bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier de overeenkomst bij de vorige leverancier op en ben je definitief overgestapt. Bij verhuizing moet je je oude contract wél zelf opzeggen.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je overeenkomst overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Tevens ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstbonus al verwerven hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energieovereenkomst binnen 2 maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energiecontract gaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest voordelige energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energiemaatschappijen proberen online op energievergelijkers als goedkoopste energiemaatschappij in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energieleveranciers concurreren voornamelijk op prijs. De meeste mensen kiezen namelijk de voordeligste energieleverancier. De energiemaatschappij die als meest voordelige in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een slimme deal heeft gevonden kunt u deze simpel online vinden op de website van de energieleverancier. Na het vinden van uw nieuwe energiecontract hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier enorm verschillen en dit kan op maandbasis al gauw honderden euro’s schelen. De kosten voor gas en stroom bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen enorm per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij dezelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daarom is het interessant om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 energieaanbieders.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per energiemaatschappijen flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste kosten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u via hier uitgebreid de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer kijken naar de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen verschillen per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in prijs voor de premie schelen. Controleer om die reden zo vaak mogelijk wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, om die reden voeren bijna alle leverancier kortingsacties om consumenten aan te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een zonder extra kosten tablet, een lager tarief voor energie of een ander cadeautje!
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen over het algemeen een, drie of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens overeenkomsten voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Controleer ook wat andere klanten over een energieleverancier vinden! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij energie vergelijken zakelijk.