Meteen naar de inhoud

Energie Vergelijken Zakelijk Consumentenbond

Tarieven Gas En Elektriciteit Vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het voordeligste contract vaststellen. De prijs voor stroom wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u exact uw geschatte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u exact de de kosten op jaarbasis berekenen en de kosten per kilowattuur licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest voordelige energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pluspunten van overstappen

 • Honderden euro’s uitsparen
 • Overstappen is helemaal gratis
 • Zelf je ideale energiecontract kiezen
 • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, duur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest goedkope energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de goedkopere beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je hierdoor honderden euro’s per 12 maanden te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt geld overhouden op jouw energiekosten? Niet moeilijk, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de voordeligste deals op basis van je verbruik en wensen.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het meest voordelige energiecontract te allen tijde bovenaan te staan. Welk overeenkomst dit is, hangt af van je energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En natuurlijk van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de voordeligste energiedeal is.

Geld overhouden op de energierekening. Voor veel consumenten omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Energiebewust leven is nog nooit zo van belang geweest. Ook wordt het leven ook steeds duurder, waarmee we dolgraag willen geld overhouden op de maandelijkse lasten. Dat is niet te allen tijde even duidelijk. Een nieuwe weg inslaan blijkt vaak een enorme struikelblok voor de meeste mensen te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is vaak niet mogelijk. klanten vervallen toch in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je standaard energiebesparende suggesties eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie uitsparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel gemakkelijk, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt tevens geld overhouden door over te stappen van energieleverancier. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per 12 maanden geld overhouden. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

Wat ga ik uitsparen bij de meest goedkope energieleverancier?

Welke energieleverancier de goedkoopste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke situatie af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstkorting heel hoog, maar bekijk dan wel even de geldigheid van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk 12 maanden overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een slimme aanbieding heeft gevonden kunt u deze eenvoudig online afsluiten op de website van provider van gas en/of stroom. Na het aan gaan van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per energieleverancier enorm verschillen en dit kan op maandbasis al snel honderden euro’s schelen. De tarieven voor gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven veranderen flink per leverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de kosten. Jarenlang bij eenzelfde energieleverancier blijven is niet voordelig, om die reden is het belangrijk om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Door het vergelijken van energie, tevens wel gas en licht, kunt u simpel jaarlijks flink geld uitsparen. Via hier kunt u gas- en stroomleveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld kosten, klasse en ervaringen van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele seconden de voordeligste energieleverancier. Hierdoor bespaart u simpelweg 100-en euro’s op uw energierekening. Probeer het ook en vergelijk simpel tot wel vier aanbiedingen op basis van welkomstkorting en, kosten en andere eigenschappen.

 • Duurt maar een paar minuten.
 • Overstappen is eenvoudig en u bespaart simpelweg.
 • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Gas en stroom vergelijken levert geld op! ook u kunt honderden euro’s op jaarbasis minder besteden aan uw gas- en stroomkomsten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw overeenkomst voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u beschermd tegen nieuwe prijzen. Echter, energiebedrijven bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe consumenten. Daar kunt u van profiteren door ieder jaar over te stappen. Vergelijk dus elke 12 maanden opnieuw uw energiekosten op hier en profiteer van veel voordeel.

Stappen energievergelijker

 • Vul uw postcode in om de beschikbare leveranciers van gas en licht te vinden.
 • Geef uw metertype aan en type woning.
 • Vul het aantal inwoners van uw gezin in.
 • Wanneer u uw precieze jaarverbruik bij de hand heeft kunt u deze ook invullen.
 • Kies de gewenste contractduur en duurzaamheid.
 • Klik op ‘Start met vergelijken’.
 • Vergelijk de voordeligste deals! Tip: Gebruik ‘Meer informatie’ om een beter beeld te krijgen van de offerte
 • Klik op aanvragen om uw overeenkomst af te sluiten! Zoals bij energie vergelijken zakelijk consumentenbond.